Title image

 

DO JASNEGA VIDA PO NARAVNI POTIMorda se zdi neverjetno, celo nemogoče, da bi si s treningom vida lahko povrnili naravno jasen vid. Vendar vedno več ljudi s treningom vida, ki ne zahteva nobene drage opreme ali operativnih posegov doseže izboljšanje vida. Izsledki študij kažejo, da ima približno 98% šestletnikov popoln vid. Kljub temu pa pri šestnajstih letih več kot 85% šolarjev v Aziji potrebuje očala.


Kaj pa očala?

Očala ali kontakne leče so napačna izbira. Ko se pojavijo težave z vidom, se običajno odločimo za uporabo očal, kar pa ni najbolje. Kot ste verjetno ugotovili, očala v resnici ne rešijo težav, pogosto celo poslabšajo vid. Vsakič, ko vam preverijo vid, potrebujete močnejša očala.

Nošenje kontaktnih leč je druga možnost, vendar tudi te ne rešijo težav z vidom. Ravnanje z njimi zahteva previdnost in popolno higieno, sicer je verjetnost okužbe oči zelo visoka. Če upoštevamo tveganje okužbe in visoko ceno za nekaj, kar pravzaprav ne pozdravi težav z vidom, se to ne zdi dobra rešitev.

Tretje možnost so operativni posegi. Laserske operacije roženice niso samo drage, ampak tudi tvegane. Posledice so lahko nepopravljive, kot npr. suhe oči ali obročast odsev okoli izvirov svetlobe (halo). Učinek zdravljenja z lasersko operacijo ne traja doživljensko, ker se s staranjem oči spreminjajo. Tako pravzaprav zamenjate ena očala za druga. Nekateri zdravniki predlagajo operacijo, pri kateri prilagodijo ostrino vida enega očesa za branje na blizu in drugega za vožnjo avtomobila, za ceno izgube tridimenzionalnega vida.
Leče vstavljene v oko (intraokularne leče) so kratkoročna rešitev, saj jih je nemogoče zamenjati, ko se vid spremeni.

Delavnice po vsem svetu

LONDON, SAN FRANCISCO, SYDNEY, MELBOURNE, CANBERRA, BRISBANE, HONG KONG, SINGLAPORE, MANILA
BERLIN. MUNICH, COLLOGNE, STUTTGART,  ZURICH, VIENNA, SALZBURG, GRAZ, KLAGENFURT, FELDKIRCH,
BELGRADE, ZAGREB, LJUBLJANA, KUWAIT, CASABLANCA.

Kaj je trening vida?


Športne dosežke lahko izboljšamo s treningom, npr. postanemo boljši igralci tenisa, boljši plavalci ali boljši v katerem koli športu, ki vam je všeč. Po zacelitvi zloma npr. roke ali noge so za povrnitev normalne funkcije potrebne vaje ali fizioterapija.

Fokusiranje oči omogočajo očesne mišice, delovanje mišic pa nadzirajo možgani. Prav tako, kakor lahko natrenirate, da hitreje tečete, lahko natrenirate tudi, da bolje vidite.

Trening vida je način, s katerim si lahko povrnete normalen vid in sicer tako, da delate posebne vaje, ki so potrebne v vašem primeru. Dobra novica je, da ko si enkrat povrnete vid do te mere kot vam ga je podarila narava, ste opravili. Normalno je, da dobro vidite!
Sedaj lahko jasno vidite tudi vi.

Kaj pravijo ljudje…

"Imam zelo visoko dioptrijo. Vecina okulistov mi ni vedela povedati, kaj naj delam oz. kako naj izboljšam svoj vid. Tu pa sem dobila neposredne informacije o tem kako naj svoje oko »treniram«, kakšno hrano naj jem, vitamine, snovi ipd. Bilo mi je zelo všec. Sploh pa sprošcenost voditelja, njegov smisel za humor ter pripravljenost svetovati"

(Lena, 23 let)
Ljubljana

"Ugotavljam, da sem oci izvzemala iz svoje nege in pozornosti. Kot da je vse v zvezi z njimi samoumevno. Hkrati pa me je bilo ves cas strah, da se mi bo vid vedno bolj slabšal. V sebi sem prepoznala strah celih generacij pred mano. Bili so skoraj slepi na starost. Delavnica mi vliva optimizem in zavest, da sem odgovorna za svoje oci, torej za svoj vid. Za to, kako sem umešcena v svetu."

(Andreja, 55)
Ljubljana

"Izredno vesela sem, da sem se seznanila z možnostjo boljšanja vida po naravni poti. Zelo zelo me je navdušil nacin Leotove predstavitve, izvajanja, sprošcen, humoren nacin. Zelo dobro pripravljeno in uporabno gradivo, veliko prakticnih vaj kjer lahko takoj opaziš rezultate. Krasen je obcutek, da veš, da nisi usojen, da bi moral vse življenje nositi ocala, ampak lahko prideš z malo discipline v kratkem casu do jasnega vida"

(Neva, 47)
Ljubljana